Facebook je ipak Cukerbergovo "čedo"

Bez autora
Apr 13 2011

Osnivač Facebooka Mark Cukerberg dobio je pravni spor protiv bivših kolega sa Harvarda koji su ga optužili da je ukrao njihovu ideju. Američki apelacioni sud saopštio je danas da braća blizanci Kameron i Tajler Vinklvos moraju da prihvate sudski sporazum sa facebookom koji je procenjen na 65 miliona dolara.Blizanci tvrde da taj dogovor nije pošten jer je Facebook tada skrivao informacije od njih. Braća Vinklvos nisu prva strana koja želi da dobije više od konkurenata, pa putem parnice pokušava da ostvari nešto što nije uspela na tržištu.

Facebook je ipak Cukerbergovo "čedo"Osnivač Facebooka Mark Cukerberg dobio je pravni spor protiv bivših kolega sa Harvarda koji su ga optužili da je ukrao njihovu ideju.

Američki apelacioni sud saopštio je danas da braća blizanci Kameron i Tajler Vinklvos moraju da prihvate sudski sporazum sa facebookom koji je procenjen na 65 miliona dolara. Blizanci tvrde da taj dogovor nije pošten jer je Facebook tada skrivao informacije od njih.

"Braća Vinklvos nisu prva strana koja želi da dobije više od konkurenata, pa putem parnice pokušava da ostvari nešto što nije uspela na tržištu", kaže sudija Aleksa Kozinski.

Braća su osnovali kompaniju ConnectU dok su bili na studijama na Harvardu i tvrde da je Cukerberg ukrao njihovu ideju. Cukerberg, naravno, negira optužbe.

Tri strane su se saglasile o sporazumu procenjenom na 65 miliona dolara. Međutim, blizanci tvrde da je sporazum zasnovan na internoj procijeni koju Facebook nije objavio i da bi trebalo da dobiju i deo akcija kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik